Å fikse på utseendet med kosmetiske inngrep

Vi lever i et utseendefiksert samfunn – på godt og vondt – noe som gjør at stadig flere investerer tid og penger på kropp, hår og klær. Det er definitivt et press om å se best mulig ut, og mange ender opp med dårlig selvtillit på grunn av små såkalte «skjønnhetsfeil».Mange lærer seg å leve med kompleksene sine, eller kommer over dem med tiden. Det kan være både søtt og sjarmerende med særegne trekk, som skjeve tenner eller smale lepper! For andre er det mer aktuelt å ordne litt på utseendet, gjerne hos en klinikk som Plastikkirurg1.no, som gjennomfører kosmetiske inngrep.

Økt selvtillit?

Mange påstår at de får bedre selvtillit av å rette på noe de har hatt komplekser for lenge, mens andre mener det ikke har noen langsiktig effekt for selvfølelsen, ifølge NHI.no. Dette er selvfølgelig veldig individuelt, og det som fungerer for én person kan ha motsatt effekt på en annen person.Noen opplever nærmest en «avhengighet» når de først begynner å ta plastisk kirurgi, fordi det alltid er noe som kan rettes på. Dette er selvfølgelig ikke positivt, og bør tas alvorlig. Det er likevel ikke slik at litt fillers i leppene nødvendigvis fører til avhengighet. Ta likevel en runde med deg selv før noe avgjøres.

Hva slags inngrep kan utføres?

Det er mulig å fikse på det meste. Det mest vanlige er nok fillers i leppene og brystforstørrelse, spesielt blant yngre kvinner. Dette er nærmest en trend, og det er ikke lenger uvanlig at noen har fikset litt på kroppen eller ansiktet. Det er også mulig å ta fettsuging for å fjerne overflødig fett.Det er også inngrep som har praktiske funksjoner, og som ikke nødvendigvis motiveres av utseendemessige årsaker. Dette kan for eksempel gjelde dem som har mye overflødig hud etter en graviditet, eller dem som har store bryster som gir rygg- og nakkesmerter. Slike inngrep kan absolutt ha en positiv effekt på livskvaliteten.