Events med hjelpeorganisasjoner

Flere og flere hjelpeorganisasjoner dukker opp overalt, går du inn på en søkemotor og skriver inn «hjelpeorganisasjoner i norge» så får du over 66 000 treff, og bare på et par sider var det mulig å finne nesten 20 forskjellige organisasjoner.

Noen er globale organisasjoner med egne kontorer og avdelinger her i Norge som UNICEF og det finnes andre som er norske organisasjoner som Norsk Folkehjelp og SOS-barnebyer.

Det er helt utrolig å se hvor mange mennesker som engasjerer seg i å hjelpe både land, natur, mennesker og dyr ved bruk av disse organisasjonene.

Mange tilbyr også muligheten til frivillig arbeid i tillegg til donering av penger enten fast eller som et engangsbeløp.

Den aller største årlige eventen innen veldedig arbeid er TV-aksjonen. Den har blitt arrangert siden 1974 og er en riksdekkende norsk innsamlingsaksjon til forskjellige veldedige formål. Den blir arrangert av NRK i samarbeid med den enkelte organisasjonen hvor det samles inn penger på flere måter.

De viktigste menneskene innen TV-aksjonen er de rundt 100 000 bøssebærerne som går fra dør til dør over hele Norge. De dekker faktisk alle 1,8 millioner husstander i Norge. De blir tildelt en bøsse hver og et bestemt område eller felt de skal gå og så ringer de på alle dører så alle får mulighet til å bidra med en sum med penger som de selv ønsker.

I tillegg gis det også bidrag fra forskjellige bedrifter og også privatpersoner direkte til innsamlingen, alt dette foregår mens det sendes en direktesendt auksjon i NRKs sendinger.

Det er også alltid mulighet for å sende inn bidrag etter selve auksjonsdagen da de lar det foregå en viss tid etter den dagen.

Hvert år så er det en utvalgt organisasjon som bestemmes av et innsamlingsråd i NRK.

Det informeres alltid i god tid om TV-aksjonen og NRK1 setter av store deler av sin sendetid den dagen til å fortelle om organisasjonen bak den og hvordan selve aksjonen foregår, den arrangeres alltid på en søndag i oktober og regnes faktisk som den mest kjente innsamlingsaksjonen i Norge. I tillegg så er det målt i innsamlede midler per person verdens største aksjon.

Den organisasjonen som har hatt aller flest TV-aksjoner iløpet av årene er Flyktningerådet som har mottatt over 100 millioner kroner alle gangene.

Andre organisasjoner som er blit valgt er Amnesty International, Leger Uten Grenser, Redd Barna og Kreftforeningen.