Musikkevents

Musikkens opprinnelse er det ingen som vet så mye om, men det vi vet er at musikk har i lang, lang tid vært en stor del av menneskets liv på en eller flere måter.Siden jazzens stortid på begynnelsen av 1900-tallet har folk samlet seg rundt musikk for å sosialisere seg, danse, møte nye mennesker og å bare nyte fantastisk live musikk. Musikkfestivaler har også blitt arrangert i mange år, som regel med et tema eller en sjanger som en rød tråd, de fleste er også en årlig tradisjon eller gjentas jevnlig på andre måter.Nåtidens aller største musikkfestival er en hvor alle konserter faktisk er gratis, det er Donauinselfest som varer i 3 dager hvert år i Wien, den som mange andre store musikkfestivaler foregår utendørs i midten av Juni. Den holdes igang av rundt 1500 frivillige og med mye politisikkerhet så sies det å være en av de tryggeste store eventene.Det er spredt utover et område på 6,5 km fordelt på rundt 21 «øyer» som blir sponset av radiokanaler, aviser og andre firmaer. En rekke forskjellige matkiosker serverte også mat fra hele verden som thai, italiaensk, gresk, vegetar, indisk og tyrkisk. Store artister som Shaggy, Bonnie Tyler, Bloodhound Gang og Gigi d’Agostino har iløpet av årene spilt på denne festivalen i Wien.

Woodstock-festivalen var også et eksempel på hvor stor en musikkfestival kan bli på kort tid, den hadde en kort levetid og var kun arrangert 15-18 august i 1969 og ble omtalt som «3 Days of Peace & Music». Iløpet av de tre dagene var det 32 konserter som ble holdt foran over 400 000 tilskuere.Bladet Rolling Stone har også omtalt festivalen som: «One of 50 Moments That Changed Rock and Roll». I ettertid ble det også laget en dokumentarfilm om festivalen som fikk navnet «Woodstock» og ble utgitt i 1970.
Noen av de mange legendariske artistene som spilte under festivalen var Santana, Janis Joplin, Grateful Dead, Canned Heat, Jimi Hendrix og Jefferson Airplane. Da kan artister som Bob Dylan, The Beatles, The Doors og Led Zeppeling angre på at de takket nei til invitasjon om å spille på festivalen av grunner som at «de trodde at festivalen ikke skulle bli så populær».Musikalske sammenkommenster har altså i form av musikkfestivaler gjort mye for musikkhistorien frem til nå og fortsatt så gjør de det med nye festivaler som dukker opp overalt.